CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » A gombák gyógyító hatásai

A gombák gyógyító hatásai

"Az maitake gomba már igen régóta része a kínai orvoslásnak, ahol a betegségek elleni harcban használják fel. Kivonatainak rendszeres fogyasztásával hatékonyan erősíthető az immunrendszer, csökkenthető a vérnyomás és leküzdhetőek a súlyos betegségek is.
A shitake gombában található vegyület csökkenti a vér koleszterinszintjét, illetve a benne lévő antioxidánsok segítik a szervezetet a szabad gyökök elleni küzdelemben, így megmentenek bizonyos betegségektől, végső soron a ráktól.
A reishi gomba növelheti az immunválaszokat rákos betegeknél, illetve csökkenteni a stresszes állapotot. A reishi gombával megelőzhető a rák kialakulása, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz.
A portobello gomba textúrája sűrű és rágós, ezért nagyon sok esetben kiválóan lehet vele helyettesíteni a húsokat bizonyos ételekben. A portobello gomba tápértéke is igen előnyös, ezért érdemes fogyasztani.
Az oyster gomba képes megvédeni az egészséges sejteket a szervezetben, így fogyasztásával még a rák kialakulása is megelőzhető. Az oyster gomba jelentős antibakteriális tulajdonságokkal is bír, így fogyasztásával megelőzhetőek a különböző fertőzések. Az oyster gomba gazdag tápanyagokban is.
A fekete gombák Kínában őshonosak és gyakran használják gyógyászati célokra, valamint kulináris felhasználási módjai is igen ismertek. Nagy előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma, viszont igen sok rostot tartalmaz. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusok számára is kiváló választást jelent.
"

Címkék: egészség antioxidáns gomba

Megjelenés ideje: 2013-02-13 17:30:15

Beküldte: Cseke Dóra

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.