CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » A szőlőmag előnyei

A szőlőmag előnyei

"A szőlőt először a Földközi-tenger vidékén termesztették, később egész Európában és Észak Amerikában is elterjedt. A szőlőt különböző formában találjuk meg az áruházak polcain: gyümölcsléként, szárított formában mazsolaként, erjesztett formában borként találkozunk vele, de ma már a szőlőmagból kivont olaj is egyre népszerűbb és gyakoribb termék.
Szőlőmag-olaj gazdag forrása az omega-6 zsírsavaknak. Ezek esszenciális zsírsavak, amiket a szervezet nem képes előállítani, de a szőlőmag-olajjal könnyedén pótolhatjuk. Segítenek a koleszterinszint csökkentésében, fenntartja a bőr egészséges állapotát, védi az agyat és az idegrendszert.
A szőlőmag-olaj széles skáláját kínálja a tápanyagoknak, beleértve az E-vitamint, ami antioxidánsként működik és segít csökkenteni a magas koleszterin kockázatát, illetve a szívbetegségek, a rák egyes fajtái és a stroke kialakulásának kockázatát.
A szőlőmagban és a szőlőmag-olaj vegyületekben egy olyan anyagot találtak, ami egy rendkívül erős antioxidáns, így képes megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól.
A szőlőmag-őrleményben közel 2000 féle antioxidáns van. Nagy felületének öszönhetően igen nagy mennyiségben szívódnak fel a hatóanyagai, ezért hatékonyabb, mint a szőlőmag-olaj kivonat. Az őrleményből naponta 5 grammot érdemes fogyasztani, amit meleg teába, joghurtba keverve, vagy a liszt helyettesítésével használhatunk. Külsőleg is alkalmazható, ha a kozmetikai pakolásba keverjük.
"

Címkék: egészség antioxidáns vitamin szőlőmag zsírsav

Megjelenés ideje: 2013-03-06 23:24:30

Beküldte: Révai Emma

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.