CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Oktatás, művészet, kultúra » Maraton egy Drogmentes Egyesült Királyságért

Maraton egy Drogmentes Egyesült Királyságért

A Maraton egy Drogmentes Egyesült Királyságért csapat egy 26 napon keresztül tartó megmérettető maraton futást teljesített 965 km-en (600 mérföld) Anglia csúcsától a skóciai Edingburgh-ig, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a drogmentes életre az Egyesült Királyságban.

Futók egy csapata 2013 májusának javarészét egy 965 km-es (600 mérföldes) futásnak szentelte, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a drogmentes életre – a Maraton egy Drogmentes Egyesült Királyságért.

A kezdeményezés Az igazság a drogokról nevű program lobogója alatt került megrendezésre, amelyet a Szcientológia Egyház támogat, és amely a drogokra, valamint azok hatásaira hívja fel a figyelmet.

A Brighton-tól Edinburgh-ig tartó futás egy „négyzetre emelt maraton”-nak felelt meg – átlag 37 km (26 mérföld) naponta, 26 napon át.

A maraton Brighton partjáról indult április 26-án – egy tipikusan szeles és esős tavaszi napon. A helyi polgármester és egy helyi tanácsos voltak az elsők, akik aláírták a futók drogmentes fogadalmát. A Jive Aces, Britannia saját elsőszámú jive és swing együttese harsányan bocsátotta útjára a csapatot.

Az első állomás North Chailey falva volt 16 km-re (10 mérföldre) északra, ahol az első drogfelvilágosító előadást tartották meg. Ezt többtucatnyi előadás követte a helyi iskolákban az út során.

A maratoni csapat a következő városokon futott keresztül: Croydon, Brixton, Coventry, Birmingham, Wolverhampton, Crewe, Chester, Birkenhead és Liverpool. Jedburgh-nál átlépték a skót határt és május 22-én megérkeztek a finisbe az edinburgh-i várnál.

Körülbelül 2800 fiatalt értek el a drogmentes üzenettel és több, mint 70 000 példányt osztottak szét Az igazság a drogokról című drogfelvilágosító füzetekből.

Az igazság a drogokról program Magyarországon is működik a Drogmentes Magyarországért Maraton keretén belül, amely a maga 42 napjával és 300 települést érintő 2000 kilométeres útvonalával Európa legnagyobb civil szervezésű drogellenes rendezvényévé nőtte ki magát. Az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalmat 2002-ben hozták létre azzal a céllal, hogy L. Ron Hubbard kutatásait felhasználva hozzájáruljanak a drogmentes Magyarország megteremtéséhez. Létrejötte óta az önkéntesek évről-évre körbefutják Magyarországot a drogmentesség üzenetét hirdetve.

A Drogmentes Magyarországért Maraton a mozgás, a sport előtérbe helyezésével kívánja a fiatalokat a drogmentes egészséges életre bírni. Így nem csoda, hogy a maratont támogatók között számos sport egyesület is akad. A támogatók között szerepel többek között a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja, Sportolók a Drogok Ellen Egyesület, Magyar Aikido Szövetség, Magyar Asztaltenisz Szövetség, Magyar Birkózó Szövetség, Magyar Darts Szövetség, Magyar Judo Szövetség, Magyar Kézilabda Szövetség, Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Magyar Röplabda Szövetség, Magyar Sportlövők Szövetsége, Magyar Súlyemelő Szövetség, Magyar Sí Szövetség, Magyar Sumo Szövetség, Magyar Tollaslabda Szövetség, Magyar Torna Szövetség, Magyar Triatlon Szövetség, Magyar Vívó Szövetség, Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség.

További információért látogassa meg a http://hu.drugfreeworld.org/ vagy a www.drogmentes.hu weboldalakat.

Forrás: http://www.napikozlony.hu/2013/06/maraton-egy-drogmentes-egyesult-kiralysagert/

Címkék: drogmentes igazság Egyesült Királyságért

Megjelenés ideje: 2013-06-20 23:51:30

Beküldte: Kriszta

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.