CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » Milliókat költünk az egészség megőrzésére

Milliókat költünk az egészség megőrzésére

Április 7. Az Egészség világnapja. Ezen a napon kezdte meg működését 1948-ban az Egészségügyi Világszervezet a WHO, aminek a tiszteletére tartjuk ezt a világnapot. Az ünnep célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészség megóvására.

Az egészség nem csupán a betegség hiányát jelenti, hanem egy testi-lelki jó állapotot is, megfelelő ellátottsággal, amikor az ember harmóniában él a környezetével és képes leküzdeni annak a kihívásait. Hiába élünk jólétben és rendelkezünk fejlett orvostudománnyal, mégis milliók halnak meg fertőző betegségekben. A halálozási listán a szív és érrendszeri betegségek is igen előkelő helyet foglalnak el a rákos megbetegedések mellett. Ráadásul folyamatosan szedi áldozatait az alkohol és a kábítószer is, hogy a gyógyszerek mellékhatásainak halálos áldozatairól ne is beszéljünk. Mi az oka ennek? Miért nem vigyázunk az egészségünkre?

A Dalai Láma nagyon találóan fejezte ki azt, ahogy a mai ember az egészséghez viszonyul: “Az ember... feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét…”

Sajnos, az emberek csak akkor jönnek rá, hogy az egészség mennyire fontos, amikor már megbetegedtek és akkor minden pénzt, hatalmat megadnak azért, hogy meggyógyulhassanak. Pedig nem kellene, hogy ennyien megbetegedjenek és meghaljanak vagy, hogy milliókat költsünk a gyógyulásra. A megoldás nagyon egyszerű: A titok a megelőzésben van!

Elégséges lenne, ha egy kicsit többet törődnénk magunkkal! Nem is gondolnánk, hogy néhány alapvető higiéniai szabály betartásával, egészséges táplálkozással, vitaminok szedésével és megfelelő alvással megerősíthetjük szervezetünket, mely így könnyebben tud megbírkózni a baktériumokkal és a vírusokkal.

L. Ron Hubbard nagyon jól megfogalmazta ezeket a követendő szabályokat “Az út a boldogsághoz” című könyvében. Ebben a könyvben alapvető útmutatásokat talál az ember, melyek betartásával egy boldog, egészséges személlyé válhat még ebben a veszélyekkel teli világban is.

További információ: <a href="http://www.azutaboldogsaghoz.hu/">www.azutaboldogsaghoz.hu
</a>
Forrás: http://www.napikozlony.hu/2014/04/milliokat-koltunk-az-egeszseg-megorzesere/

Címkék: L. Ron Hubbard egészség Az út a boldogsághoz világnap betegség

Megjelenés ideje: 2014-04-07 23:00:43

Beküldte: Marcsi

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.