CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Állatok, természet, környezetvédelem » Vizes Élőhelyek Napja

Vizes Élőhelyek Napja

P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { } 1971. február 2-án az indiai Ramsar városban fogadták el a Ramsari Egyezményt, melyben a biológiai sokféleség megőrzése érdekében az államok felvállalták a vizes élőhelyek védelmét és megőrzését. Ennek évfordulóján ma Magyarországon is több olyan vizet óvunk, melyet ez az egyezmény védelmez és ramsari területeknek hívunk. Ilyen védett vizek például a Balaton, a Fertő tó és a Hortobágy. De miért is annyira fontos ez az életet adó folyadék, hogy világnapot érdemeljen? Először is, mert mely Földünk mintegy 70%-át víz borítja be. Nem véletlenül mondják, hogy a víz maga az élet, hiszen ha a Földön nem lenne víz, akkor az élet sem alakult volna ki. A víz elengedhetetlen alkotóeleme a mindennapjainknak. Vizet iszunk, vízzel készítjük el az ételeinket, vízzel öntözünk, vízzel fürdünk. Az állatoknak ugyancsak fontos ''tápláléka” a víz. A vizes élőhelyek a ritka állatok és növények fő lakóhelyei, melyek fajai igencsak eltűnőben vannak jelenleg a földön. Ezért fogtak össze a kormányok és tettek azért, hogy ez megmaradjon az utókornak, Magyarország 1979-ben írta alá ezt az egyezményt és mára már több mint 19 ilyen vizes terület élvezi a védelmét. Az egyezmény fontosságát bizonyítja, hogy a Földön több mint 100 ország csatlakozott és így 80 millió négyzetkilométer tartozik a felügyelete alá. A víz védelme kötelességünk minden téren, itt a lefolyóba öntött káros anyagok tilalmára vagy a természetes vizekbe beleengedett vegyi származékok megakadályozására gondolok. Ha ezeket betartanánk nem lenne szükség sok-sok milliónyi anyagi ráfordításra, rengeteg időre és segítségre a helyreállítási munkákhoz. Vannak szervezetek, akik csak ezért vannak, hogy az ilyen káros tevékenységeket figyeljék, valamint tesznek azért, hogy a víz visszaálljon eredeti, természetes állapotába. A tiszta víz, és a vizes élőhelyeink fenntartása elengedhetetlen követelménye az emberiség túlélésének. Meg kell védenünk, mint a Föld részét, ahol élünk. L. Ron Hubbard ezt írja az Az út a boldogsághoz c. könyvében: „Vágj ki túl sok erdőt, szennyezz be túl sok folyót és tengert, tedd tönkre a légkört – és nekünk annyi. A felszíni hőmérséklet perzselően forróvá, az eső kénsavvá válhat. Minden élet elpusztulhat.” Minden embernek fontos, hogy túléljünk és boldogok legyünk. Ám, ez lehetetlenné válik, ha nincs vagy szennyezettek vizeink. Védjük őket az év minden napján!
A fentiekről információkat itt találhat: www.jelesnapok.oszk.hu www.thewaytohappiness.org P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { }

Címkék: L. Ron Hubbard élet vizes egyezmény túléljünk

Megjelenés ideje: 2015-02-05 10:41:07

Beküldte: A. Mária

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.