CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Gazdaság, pénzügy » Hiányszakmák

Hiányszakmák

Hiányszakmának nevezzük azokat munkaköröket, amelyekre nagy a kereslet a munkaerőpiacon, azonban a cégek nehez találnak embert üres pozícióik betöltésére.
Magyarországon idén is jelentős szakemberhiány van, amely komoly gondot okoz a cégeknek, ugyanis hiány okozta probémák miatt több úgy nyilatkoztak, hogy nem képesek megfelelően kiszolgálni ügyfélkörüket, továbbá a versenyképességükre is komoly hatással van. A megkérdezett HR tanácsadók szerint a legnagyobb oka annak, hogy cégek nem találnak megfelelő embert meghirdetett pozícióikba az az, hogy egyre kevesebb a jelentkező, továbbá azok, akik jelentkeznek sok esetben nem rendelkeznek kellő szakmai tapasztalattal és elegendő tudással a állás betöltésére. Idén a munkakeresőker is megkérdeztük arról, hogy mit gondolnak, mi az oka annak, hogy nem találnak könnyen állás. Szerintük ott van a legnagyobb probléma, hogy a legtöbb meghirdetett állás nem felel meg igényeiknek.

Címkék: magyarország hiányszakmák szakemberhiány

Megjelenés ideje: 2015-10-27 10:07:31

Beküldte: Králik Eszetr

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.