CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Üzlet, vállalkozás » Adatkezelés - az adatkezelés fogalma, új szabályozás!

Adatkezelés - az adatkezelés fogalma, új szabályozás!

Hogy mi az adatkezelés? Ez nagyon összetett. A hatályban lévő jogszabályok pontosan meghatározzák azt, de, ha szeretnénk összefoglalni, akkor minden az adatkezelés fogalomkörébe tartozik, ami adatok, személyes adatok kezelésével kapcsolatos. Ebbe beletartozik az adatgyűjtés, az adattárolás, az adattovábbítás és a zárolás, valamint a megsemmisítés is. A rengeteg keletkezett adatot nagyon fontos, hogy egy jól megtervezett, strukturált, a biztonsági előírásoknak megfelelő rendszerben tároljunk, hogy minél kisebb esélye legyen annak, hogy a cég által tárolt adatok illetéktelenekhez kerüljön.

Mit hozott az új szabályozás, a GDPR az adatkezelésben?

A GDPR elég hosszú, és részletesen kitér az adatkezelés minden pontjára. Azonban röviden elmondhatjuk, hogy azon vállalat, amely az ügyfél adatait valamilyen formában szeretné begyűjteni, és tárolni azt, annak kötelessége erről tájékoztatást adnia az ügyfél felé (vagy leendő, potenciális ügyfél). Ráadásul ebben pontosan le kell írni, hogyan fogják ezeket az adatokat kezelni, tárolni, kik azok, akik hozzáférhetnek!

Címkék: adatkezelés

Megjelenés ideje: 2018-08-15 08:09:10

Beküldte: Kovács Áron

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.