CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » A térdizületi kopás gyógyszerei - mit tehetünk?

A térdizületi kopás gyógyszerei - mit tehetünk?

Míg az életkor a térdizületi kopás egyik fő kockázati tényezője, a fiataloknál is előfordul. Néhány személy számára örökletes lehet. Mások számára a térdizületi kopás oka sérülés vagy fertőzés, vagy akár túlsúly. Íme ez a cikk, amely válaszol a térdizületi kopásra vonatkozó kérdéseire, ideértve azt is, hogyan kezelheti és mit tehet otthon, hogy megkönnyítse a fájdalmat.

Mi az az ízületi kopás?

Az ízületi kopás, amely általánosan „kopás és szakadás” ízületi gyulladásnak nevezhető, olyan állapot, amelyben az ízületek - porc - közötti természetes párnázás eltűnik. Amikor ez megtörténik, az ízületek csontjai szorosabban egymás ellen dörzsölődne. A dörzsölés fájdalmat, duzzanatot, merevséget, csökkent mozgásképességet és néha a csontpótlás szükségét eredményezi.

Kinek lehet térdizületi kopása?

Az ízületi gyulladás a leggyakoribb fajtája az artrózis. Amíg a fiataloknál is előfordulhat, a 45. életév után az ízületi kopás kialakulásának esélye emelkedik. Az Arthritis Foundation szerint az Egyesült Államokban több mint 27 millió embernek van artrózisa, a térd pedig az egyik leggyakrabban érintett terület. A nőknél nagyobb a valószínűsége, hogy ízületi kopásban szenvednek, mint a férfiak.
Mit tehetünk a térdizületi kopás ellen?

A térdizületi kopás gyógyszerei, gyógymódjai közt számos bizonyított metódus van. Nagyon fontos a megelőzés, a helyes táplálkozás, az egészséges életmód, rendszeres, de az ízületeket kímélő mozgás. Táplálékkiegészítők szedése is ajánlott, ilyen például az Artroflex Plus készítmény!

Címkék: térdizületi kopás

Megjelenés ideje: 2019-01-07 09:46:24

Beküldte: Szabó Gergely

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.