CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Állatok, természet, környezetvédelem » Alaszkai malamut - az egyik legnépszerűbb kutyafajta

Alaszkai malamut - az egyik legnépszerűbb kutyafajta

Az alaszkai malamut egy a nagyon közkedvelt kutyafajták közül, és nem hiába! Mind megjelenése, mind személyisége nagyon kedvező, és a beszerzési ára sem jár a csillagok között, mint egyes fajtáknál. Egy eszkimói törzs tenyésztette ki, ezért is számít igazi különlegességnek. Nagyon szívós fajta és erős testfelépítésének köszönhetően jól bírja a megpróbáltatásokat is.

Mivel egy időben majdnem kipusztultak, elkezdték újra tenyészteni őket. Ennek köszönhető, hogy a második világháború idejére már nagyon sok volt belőlük. A háború alatt sérültek szállítására, rakományok húzására használták őket. Sok expedíció és mentőgyakorlat nélkülözhetetlen elemei voltak és manapság is előszeretettel alkalmazzák őket hasonló tevékenységek véghezvitelére. Több szempontból is hasonlít a farkasokhoz, elsősorban izmos testalkata miatt, ezért sokan nagyon félelmetesnek tartják. Ennek ellenére közkedvelt háziállat, és nemcsak az európai, hanem az azon kívüli kultúrában is. 

Jellemét tekintve, az alaszkai malamut nagyon barátságos tud lenni. Az emberekkel kivétel nélkül jól kijön (a rémhírek ellenére a gyerekekkel is). A kutyákkal vannak inkább a gondok, hiszen folyton dominálni akar. Azonban, ha eléggé figyelünk rá, kiskorában ez már tökéletesen kinevelhető belőle. Mivel minden embert a barátjának tekinti, nem túl alkalmas házőrzésre. Tanácsos mégis udvaron tartani, hiszen nagyon igényli a szaladgálást és a játszást. Nemcsak kiskorában, de nagyobb korában is imád játszani, de ennek ellenére hidegvérűnek és önmérsékeltnek tűnik a többi kutyafajtához képest.

Amire mindenképpen vigyázni kell, hogy nagyon szeret enni, úgyhogy nem szabad túlzásba vinni az ételadagját. Persze ez a többi fajtánál is igaz, de a malamutok különösen hajlamosak túlzásba vinni az evést, mert túlteng bennük ez az ösztön.

Címkék: Alaszkai malamut kutyafajták

Megjelenés ideje: 2019-08-15 21:13:24

Beküldte: Karsi

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.