CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Üzlet, vállalkozás » Mit csinál egy iskolaszövetkezet?

Mit csinál egy iskolaszövetkezet?

Az iskolaszövetkezet más néven diákszövetkezet lényege, hogy diákoknak közvetít diákmunkát. Az iskolaszövetkezetekre speciális szabályok vonatkoznak, és nagyon népszerűek, sok diák vállal munkát nyáron és akár tanév közben is. Már 16 éves kor felett is lehet diákmunkát vállalni, azonban a legtöbben középiskola után a főiskola, egyetem mellett járnak el dolgozni, hogy fizetni tudják lakhatásukat, ruháztatásukat, élelmezésüket, esetleg zseppénzkiegészítésnek fogják fel a diákmunkát, vagy tapasztalatszerzésként dolgoznak nagy multinacionális vállalatoknál. Diákmunkaként lehet dolgozni egyébként szinte bármilyen szakmán belül, nem csak árufeltöltőként és pénztárosként, ahogy sokan gondolják.

Akár IT területre is sok iskolaszövetkezeten keresztül közvetítenek ki hallgatókat, akik így bele tudnak látni a kisebb nagyobb vállalatok mindennapjaiba, fel tudják szívni a szaktudás gyakorlatiasabb részét, és hasznos tagjaivá vállhatnak időszakosan egy-egy csapatnak. Természetesen még mindig a leggyakoribb az eladóként, pénztároként, gyorsétteremben elhelyezkedőként dolgozó diákmunkások száma, de a mai hatalmas munkaerőkereslet miatt igen kedvező feltételeket, rugalmas munkavégzést, viszonylag jó órabéreket tudnak az iskolaszövetkezeteken keresztül a diákok kapni!

Címkék: iskolaszövetkezet

Megjelenés ideje: 2019-10-11 15:03:24

Beküldte: Kovács Gábor

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.