CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Informatika, számítástechnika » Mit nevezünk IP kamerának?

Mit nevezünk IP kamerának?

Mindenek előtt érdemes leszögezni, hogy a biztonsági kamerák egyáltalán nem azonosak az IP kamerával! Az IP kamerák a biztonsági kamerák egy kisebb halmaza ezen megfigyelőegységeknek. Lényegében abban térnek el leginkább a biztonsági illetve ipari kameráktól, hogy technológiájuknak köszönhetően lényegesen több szolgáltatást kínálnak, mint a felsorolt régi társaik.

Az IP kamerákban ugyanúgy megtalálható az objektív, az érzékelő, mint az analóg társaikban viszont teljesen önállóan képes ellátni feladatát. Kvázi egy mini számítógépről beszélünk, amely LAN vagy WiFi hálózatba kötve Interneten keresztül a saját webszerverén fut, így önállóan is alkalmazható. Nincs szükségünk monitorra, tv-re vagy video szerverre. Egy külön weboldalon érhető el az aktuális kamera által közvetített kép. Kvázi egy „videostream”-ről beszélhetünk. Ha a kamera kialakítása lehetővé teszi, akkor ezen a felületen keresztül akár mozgatni is tudjuk az ip kamerát.
Az IP kamera az internet segítségével alkalmas képek és mozgóképek rögzítésére (MPEG-4 formátumú videók akár 30 kép/másodperces sebességben), azok tárolására és továbbítására is. Ez lehetőséget biztosít azok gyors visszakereshetőségre és letöltésre.

Címkék: ip kamera

Megjelenés ideje: 2020-01-31 08:58:31

Beküldte: premiumkamerak.hu

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.