CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Üzlet, vállalkozás » A szennyvízszivattyú jellemzői

A szennyvízszivattyú jellemzői

A szennyvízszivattyú alapvető célja és feladata, hogy a szennyvizet, amely egy valamely formában szennyezett víz – A pontból B pontba legyen képes juttatni, és mindezt tartósan, megbízhatóan, kellő sebességgel áramoltatva a szennyvizet úgy, hogy a lehető legkisebb meghibásodási rátával, eldugulással kelljen számolni. A feladat nem egyszerű, a hagyományos búvárszivattyúkkal nem szabad szennyvizeket, szennyezett vizeket szivattyúzni, a vázolt problémák elkerülése végett. A szennyvíz tehát olyan víz, amelyben darabos szemét, nagyméretű lebegő részek, fekália, wc-papír, egyéb tárgyak találhatók. Ráadásul a szennyvizet nem vízszintben kell tovább szállítani, hanem álltalában lentről felfelé, amely extra erőt igényel.

Már a szennyvízszivattyú rendszer tervezésénél tudni kell, hogy az adott háztartásban mennyien laknak, így mennyi a várhatóan keletkező szennyvíz, hogy vízszintben mekkora távolságra kell eljuttatni a szennyvizet, illetve mekkora a szintkülönbség, milyen magasra kell felemeltetni a szennyvizet. Ezekből már könnyebben lehet tervezni. Működés szempontból megkülönböztetünk darálós és örvénykerekes szennyvízszivattyúkat. Az örvénykerekes szennyvízszivattyút a kevésbé szennyezett vizeknél érdemes használni, mivel nem aprítja fel a lebegő szennyeződéseket, míg az aprítókéses szennyvízszivattyúkat a lakossági szennyvíz szivattyúzására is használhatjuk, hiszen leaprítja, ledarálja a nagyobb lebegő darabokat, szennyeződéseket is.

Címkék: szennyvízszivattyú

Megjelenés ideje: 2020-02-04 13:09:00

Beküldte: Szellő Tamás

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.