CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Üzlet, vállalkozás » Speditőr cégek

Speditőr cégek

A szállítmányozás során számos feladatot el kell látni, hogy az áruk, termékek időben odaérjenek a kívánt célhelyre, hogy minél gazdaságosabban, olcsóbban legyenek az adott áruk elszállítva, lehetőleg a legkevesebb károsanyagkibocsátás mellett. A szállítmányozó cégek, más néven speditőr cégek pontosan magát a szállítmányozást szervezik le, számolják ki, egyeztetik. Sok esetben nevezhetjük ezt fuvarnak, fuvarszervezésnek, azonban ez inkább egy köznyelvi kifejezés, a speditőr sokkal több, mint fuvarszervező. Legyen szó konténeres szállítmányozásról, légi szállítmányozásról, tengeri szállítmányozásról, közúti szállítmányozásról, a speditőr ajánlatot nyújt az adott áru elszállítására, megkeresi azt, aki azt hajlandó az adott áron elszállítani, kvázi a többi speditőrrel versenyez azért, hogy a legoptimálisabban lehessen az árukat mozgatni.

Sok olyan speditőr cég van egyébként, akinek van saját kamionja, teherautója is, így gyakorlatilag cégen belül marad a speditőri és a szállítói tevékenység is. Ráadásul kiegészítő tevékenységekként szorosan idetartozik még a vámügyintézés, ami szintén sokszor a speditőr cégek dolga, valamint a bérraktározás: mivel a készletraktározás számtalanszor a hely szűke miatt problematikus a kis és nagykereskedelemmel foglalkozó cégek számára, sok speditőr cég bérraktározás szolgáltatást is nyújt. Az áruk sérülése esetén felmerülhet, hogy azt ki fogja kifizetni: erre nemzetközi szabályok vonatkoznak, és minden fuvareszköznek rendelkeznie kell erre érvényes biztosítással.

Címkék: speditőr

Megjelenés ideje: 2020-03-27 10:49:01

Beküldte: Szellő Tamás

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.