CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Oktatás, művészet, kultúra » Profi fotózás

Profi fotózás

Hogyan készülnek a profi fotók? Manapság mindenki szereti megörökíteni élményeit, kalandjait, életének fontos pillanatait, ám a képek sokszor nem úgy sikerülnek, mint ahogyan azt valójában elképzeltük.

Profi fotókat meglehetősen nehéz készíteni, rengeteg szempontot figyelembe kell venni és alaposan meg kell tervezni a teljes folyamatot. Nem véletlenül vannak külön fotós tanfolyamok, ahol el lehet sajátítani, hogy miként lehet ideális fotókat készíteni. Hiába rendelkezünk a legjobb kamerával, ha a kompozíció rossz, hiábavaló az egész. Amennyiben minőségi kép elkészítése az elsődleges cél, elengedhetetlen a fények tökéletes beállítása.

Milyen az ideális fény?

Jellemzően az erős napsütés leginkább felnagyítja a hibákat, de a fény hiánya sem bizonyul jónak. A profi fotósok szeretnek a felkelő vagy az éppen lemenő nap fényében fotózni, ekkor ideális a környezet a profi fotózáshoz, de az sem hátrány, ha kissé felhős, borongós az ég. A tapasztalatok alapján, akkor lehet szép képeket csinálni, ha a fény oldalról érkezik, ugyanis a szemből érkezőtől a modell minden bizonnyal hunyorogni fog. Teremben történő fotósorozat legyártásához pedig célszerű világos helyiséget választanunk, lehetőleg sok ablakkal ellátottat, hogy minél több természetes fény áramoljon be. Könnyed, fehér függönyökkel szórt fényt is létrehozhatunk, ami szintén különleges hangulatot teremt. A fotózás témája akkor érvényesül a legjobban, ha a háttér letisztult, nincs telezsúfolva, tehát minél inkább törekedni kell az egyszerűségre. Magának a képnek az elrendezésére is összpontosítsunk, a profik ma már nem középre helyezik a fókuszt, jellemzően inkább a kép valamelyik oldalára. Ha szép, harmonikus a háttér, érdemes úgy fotózni, hogy valamennyit azért mutassunk meg belőle. Egy profi fotós az adott modellről akár több száz képet is készít egyszerre, végül a gyengébbeket kiválogatja és kitörli.

Címkék: profi fotózás

Megjelenés ideje: 2021-03-25 14:39:02

Beküldte: Nagy Ernő

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.