CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Informatika, számítástechnika » Érdemes robotporszívóra váltani?

Érdemes robotporszívóra váltani?

Az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt a boltokban kapható robotporszívók száma. A technológia fejlődésével az árak is egyre kedvezőbbé váltak, így ma már egyáltalán nem számítanak ezek az eszközök luxuscikknek. Népszerűségüket elsősorban annak köszönhetik, hogy automatikusan, minden nap biztosítják a tiszta padlót. Sőt, sorra jelennek meg azok a példányok, amelyek nem csak porszívózni, de felmosni is tudnak.

Nem való azonban mindenkinek egy robotporszívó, más néven takarító robot. A termékek fejlesztői ugyan kiküszöbölték már azokat a problémákat, mint amikor leesik a lépcsőn az eszköz, vagy elakadás történik egy ágy alatt, azonban csak akkor tudnak igazán hatékony munkát végezni, ha a helyiségek berendezései is lehetővé teszik ezt. Kiváló munkát tudnak végezni egy minimalistább berendezéssel ellátott otthonban, ahol a bútorok között megfelelő tér áll rendelkezésre, és nincs esély arra, hogy beszoruljon valahová.

Egy zsúfoltabb, kisebb lakásban azonban már adódhatnak problémák, ezért érdemes vásárlás előtt felmérni, hogy milyen környezetben is kell dolgoznia a robotporszívónak. Van azonban egy meglehetősen pozitív hozadéka is egy takarító robot vásárlásának, mégpedig az, hogy rákényszeríti a tulajdonosát a rendrakásra. Nem maradhatnak felesleges tárgyak a földön, hiszen azok zavarják, esetleg megakasztják az eszközt munka közben. Szót kell még ejteni arról, amikor egy, vagy több kisállat van a lakásban, akik meglehetősen sok szőrt hullajtanak el naponta. Nem minden robotporszívó birkózik meg az állatszőrrel, így ezt is figyelembe kell venni, mielőtt ilyen elektronikai készüléket vásárol valaki.

Címkék: robotporszívó

Megjelenés ideje: 2022-05-05 08:05:14

Beküldte: Tóth Géza

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.