CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Üzlet, vállalkozás » Az építészeti tervezési munka első lépései és előkészületei

Az építészeti tervezési munka első lépései és előkészületei

A háztervezői munka leglátványosabb és legizgalmasabb része a kreatív építész tervezési szakasz! Mielőtt nekifognánk, részletesen át kell beszélni az elképzeléseket az Építtetőkkel, ezt hivatalosan építészeti program összeállításnak hívják. Ez legtöbbször egy jó hangulatú eszmecserét jelent, de fontos az alapvető kérdések tisztázása is a házépítés első lépéseiről. A helyszín is változatos, hiszen van, mikor az irodában beszélgetünk 3-4 építész bevonásával és van, mikor az építési helyszínen találkozunk, és ott egy az egyes modell szinten beszéljük át a feladatot. A megbízást követően elkészül a geodéziai felmérés és talajvizsgálat is, ami segíti az építészek és a szakági tervezők munkáját.
Mindezek utána indulhat a tervezés! Nálunk az a megszokott menetrend, hogy először minden építész kolléga saját maga dolgozza fel az infókat és ad egy koncepció szintű megoldást. Így, minden alkalommal 3-4 eltérő tervet adunk, melyek mindegyike megfelel az elvárásoknak, de lényeges alaprajzi és tömeg eltérésekkel rendelkeznek. Mit is adunk ilyenkor? Kézzel kidolgozott, de méretarányos alaprajzokat és tömeg nézeteket, látványosan, festőfilccel kidolgozva. Ezt követően már egy kiválasztott tervvel megyünk tovább, vagy összegyúrva több megoldást születik egy még újabb alaprajzi elrendezés.
De erről majd a következő cikkben írunk részletesen...

Címkék: építész házépítés

Megjelenés ideje: 2022-10-03 11:19:46

Beküldte: SzeRaKo Építésziroda

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.