CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » Ismerj meg egy Szcientológust – egy anyát és harcát a koraszülés váratlan következményeivel

Ismerj meg egy Szcientológust – egy anyát és harcát a koraszülés váratlan következményeivel

Cindy Gainsforth semmit nem tudott addig a koraszülés következményeiről, amíg saját maga át nem élte, amikor 2009 októberében megszületett koraszülött Orion fia.

Cindy Gainsforth a saját bőrén tapasztalta meg a koraszülés problémáit.

„2009. szeptember 5-e szombat délután 6 óra 5 perc volt” – emlékszik vissza. „Amikor elfolyt a magzatvizem a terhesség 35 és feledik heténél jártam. A kórházi táskám össze sem volt pakolva – semmi sem volt össze készítve.”

Tovább rontott a helyzeten, hogy zárva volt az otthona és a San Franciscó-i öböl túl oldalán lévő kórház közötti híd. Megpróbált nem pánikba esni, felhívta férjét, aki bedobálta a szükséges dolgokat egy táskába és megkérték egy barátjukat, hogy az öblöt teljesen megkerülve vigye el a kórházba Cindyt a legnagyobb dugóban, hiszen ezen a hétvégén volt a Munka ünnepe.

Nem egészen 6 órára rá, hogy felvették a kórházba, megszületett Orion nevű fia, s Gainsforth nagyon boldog volt. Azonban arra, ami ezután történt nem volt felkészülve.

„Alig tölthettem 5 percet a fiammal amikor elvitték megfigyelésre. A következő amit tudtam az az volt, hogy átkerült az Újszülöttek Intenzív részlegére” – mesélte. 10 nap elteltével diagnosztizálták nála a tüdő fejletlensége miatt kialakult újszülött kori légzészavarokat az úgynevezett Respirációs distressz szindrómát (RDS).”

Gainsforth megtudta, hogy ez károsíthatja az agyat és más szerveket az elégtelen oxigén miatt. Sokkolta az a hír, hogy életre szóló következménye is lehet a koraszülés következtében fellépő komplikációknak, valamint az a tény, hogy Amerikában, ahol 500.000 koraszülés van évente, ez az újszülött halálozás első számú oka.

„Orion 10 napot töltött az intenzív részlegen, melyből az első három volt a legszívszorítóbb. Zsinórok és csövek mindenütt. Morfiumot és egyéb gyógyszereket kapott.” – mesélte Cindy.

Végül Orion haza mehetett, Gainsforth remélte, hogy normális életet élhetnek majd. Viszont Cindy hónapokig nem volt képes aludni és nem Orion sírása miatt, hanem éppen ellenkezőleg.

„Minden egyes elcsendesedésre felébredtem mert rettegtem attól, hogy Orion nem lélegzik. A csend volt a legnagyobb félelmem. Irracionális bűntudathullámok árasztottak el és egyetlen kérdés kísértett: Miért? – nem dohányzom, nem iszom, jól táplálkozom, törődöm magammal és a gyermekemmel is. Szóval miért történt ez meg velem?”

Egy Szcientológia lelki tanácsadás segített Ganisforth-nak, hogy megválaszolja ezeket a kérdéseket és megbirkózzon azzal, ami történt.

„A program tartalmazott Dianetika technikákat, mely célba vette az érzelmi szenvedéseimet, irracionális viselkedésemet, félelmemet, bánatomat, a dühöm minden aspektusát, a reakcióimat és különösen azokat az ésszerűtlen dolgaimat, amiket úgy éreztem kénytelen vagyok megtenni.” – mondta el a 33 éves anya. A szcientológia auditálással képes voltam elkülöníteni az emlékeimben a fájdalmat és kitöröltük annak negatív hatását rám nézve. Eltávolítottam azt a rejtett mechanizmust az elmémből, mely az őrületbe kergetett. A Dianetika segítségével visszanyertem a józanságomat és legyőztem a megalapozatlan félelmeimet. S végül végig aludtam az éjszakát a szülés óta először, és el kezdtem élvezni a fiammal, Orionnal töltött idő minden percét az aggodalmaskodás helyett. Ráleltem a békére!”

Orion 2011. szeptember 2-án lett 2 éves. Olyan jól van, hogy senki sem gondolná, milyen nehéz volt a kezdet, mondja Gainsforth. Tapasztalata miatt a koraszülés megelőzésének támogatója lett, annak érdekében, hogy a várandós anyák időben keressék az orvosi ellátást, s hogy a terhesség ideje alatt, 39 héten keresztül, egészségben legyen részük.

Gainsforth már több mint 16 éve Szcientológus, ügyesen menedzseli a családot és karrierjét: ügyvezető alelnök egy kaliforniai szoftver cégnél és munkatárs a San Franciscó-i Szcientológia Egyházban. Az első Szcientológia Egyházat L. Ron Hubbard alapította 1954-ben Washingtonban.

Nézze meg a Cindy Gainsforth „Ismerj meg egy szcientológust” videót a www.szcientologia.org.hu weboldalon.

A népszerű „Ismerj meg egy szcientológust” profil a Szcientológia Egyház nemzetközi videó csatornáján a szcientologia.org.hu-n ma már több mint 200 videót tartalmaz az élet legkülönbözőbb területein lévő Szcientológusokról. A személyes történeteket Szcientológusok mondják el; tanárok, tinédzserek, ejtőernyősök, golf oktatók, hipp-hopp táncosok, IT menedzserek, kaszkadőr pilóták, anyák, apák, fogorvosok, fotósok, színészek, zenészek, divattervezők, mérnökök, diákok, üzlettulajdonosok és még sokan mások.

Digitális úttörő és az online egyházi közösségek vezetője 2008 áprilisában a Szcientológia Egyház az első nagy egyház, aki létrehozta a saját YouTube Videó Csatornáját. A hivatalos Scientology YouTube Channel-t mára már látogatók milliói nézik.

Címkék: L. Ron Hubbard szcientológia Dianetika koraszülés

Megjelenés ideje: 2011-11-29 21:09:53

Beküldte: F. Krisztina

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.