CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Politika » Toók László Flórián: Az álkeresztény KDNP hete

Toók László Flórián: Az álkeresztény KDNP hete

Orbán Viktor miniszterelnök táskahordója, Semjén Zsolt 2008. július 9-én a Magyar Hírlapnak adott interjújában úgy fogalmazott: „A Fidesz olyan, mint egy hajó, amely megy a tengeren viharban is, zátonyok között is. De a KDNP az a horgony, amely az örök értékekhez köti a szövetséget.” Szeretném gyorsan leszögezni, hogy az idézet eredetileg Orbántól származik, ám Semjén találta kiemelten fontosnak, hogy különböző sajtóorgánumoknak adott interjúiban lépten-nyomon hangsúlyozza.

Nos, az kétségtelen, hogy Semjén Zsolt a politikai ranglétra felső fokán áll és eme pozícióját a 2010-es kormányváltás óta rendíthetetlenül meg is tartotta. Akár úgy is felkonferálhatnám, hiszen az ország jelentős része úgy ismeri, mint az a személy, aki éjfél előtt 5 perccel benyújt egy törvénymódosítást, majd a következő pár percben hivatalossá válik, s szinte azonnal törvényerőre emelkedik a Magyar Közlönyben. Mondhatni ravasz, vagy éppen sunyi?

Mindazonáltal nehéz elképzelni, hogy mi játszódik le Semjén Zsolt fejében, mikor értékekről szónokol, és persze teszi mindezt egy mérhetetlen támogatottsággal rendelkező párt, a KDNP elnökeként. Annak a KDNP-nek az elnökeként, aki magát kereszténydemokrataként definiálja.

A teljes írás a Közbeszéd oldalán olvasható.

Forrás: Közbeszéd

Címkék: toók lászló flórián álkeresztény KDNP Semjén Zsolt Orbán Viktor

Megjelenés ideje: 2023-10-31 04:29:20

Beküldte: Közbeszéd

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.