CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Hírek » Hamarosan műanyag- és fémhulladék lesz a milliárdokért beszerzett lélegeztetőgépekből

Hamarosan műanyag- és fémhulladék lesz a milliárdokért beszerzett lélegeztetőgépekből

Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon számolt be róla, hogy a Népjóléti bizottság tagjaként ma megtekintette a Covid alatt vásárolt – és soha használatba nem állított – lélegeztetőgépeket és megtudta, hogy hamarosan hulladék válhat belőlük, tájékoztatta a párt a Közbeszédet.

„Ma a Népjóléti bizottság tagjaként Gödöllőn jártam, ahol megtekintettük a túlárazva beszerzett, mára eladhatatlanná vált több, mint 10 ezer lélegeztetőgépet (és sok más, érintetlenül álló eszközt, pl. altatógépet). Ezek ma még túlárazott, kihasználatlan lélegeztetőgépek, hamarosan azonban – az elavulásnak és az állásukban is bekövetkező amortizációjuknak köszönhetően – műanyag- és fémhulladékká válnak. Hiba tett vállalást a külügy, meg Kásler, alig sikerült elpasszolni belőlük néhányat. Addig viszont fizetjük a tárolást, fizetjük az állásában tönkremenő alkatrészek – pl. akkumulátorok – cseréjét. Ez utóbbi gépenként (!) 1000-1500-2000 euróba is kerülhet típustól függően. Bár pontos dátumot nem tudtak mondani, de az elavulás hamarosan elkerülhetetlenül bekövetkezik. Képzeljük el, ha ezt a felfoghatatlanul sok milliárd forintot ténylegesen a magyar egészségügyre költhettük volna”

– írja bejegyzésében Sebők.

Mint ismert, Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese már sokat foglalkozott a külügy által vásárolt használhatatlan lélegeztetőgépekkel, többek között két pert is nyert a minisztérium ellen.

Forrás: Közbeszéd

Címkék: műanyag- és fémhulladék lélegeztetőgépek Sebők Éva Momentum

Megjelenés ideje: 2023-10-29 08:46:31

Beküldte: Közbeszéd

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.