CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Politika » A Szcientológia és a Kalózpárt – Abszurd téboly

A Szcientológia és a Kalózpárt – Abszurd téboly

Az észak-rajna-vesztfáliai Kalózpárt egyéni képviselőinek reakciója a Szcientológiára: hamis torzsalkodás, vagy egy rossz PR-tréfa?

A Szcientológia Egyház vizsgálódása vihar volt egy pohár vízben.

Miután az észak-rajna-vesztfáliai Kalózpárt egyéni képviselői láthatóan igencsak meg voltak rettenve egy egyszerű szcientológustól, a Szcientológia Egyház szerint semmi aggodalomra nincsen ok.

A vizsgálatuk kimutatta, hogy EGY egyszerű észak-rajna-vesztfáliai szcientológus EGYSZER megjelent a Kalózpárt EGYIK helyi szervezetének EGYIK gyűlésén és részt vett a vitafórumukon.

A Szcientológia Egyháznak csak akkor jutott tudomására ez a helyzet, miután ez a „világrengető” esemény nyilvánosságra került, majd elterjedt a sajtóban, és azt találták, hogy, mily’ csoda, egy szcientológus saját elhatározásából érdeklődött a
Kalózpárt iránt! Micsoda „botrányos esemény”!

Nem volt semmilyen politikai oka

A Szcientológia Egyház hitvallása azt mondja, hogy „Minden ember egyenlő jogokkal lett teremtve a fajára, bőrszínére vagy vallási hovatartozására való tekintet nélkül”, és hogy „Minden embernek elidegeníthetetlen joga van létrehozni, kiválasztani, segíteni vagy támogatni saját szervezeteit, egyházait és kormányait.”

A Szcientológia Egyház ezért nem támaszt tagjai felé politikai elvárásokat.

A Szcientológia Egyháznak semmiféle politikai célokra vonatkozó érdekeltségei nincsenek. Érdekei vallásosak és spirituálisak, amelyek az egyént célozzák.

Spirituális és humanitárius céljaik valóban megkövetelik az emberi jogokat és azokat, amelyeket a német alkotmány biztosít. Azon kevés vallási csoportok egyike, akik a saját alapokmányukba is beletették ezt.

Ennélfogva a Szcientológia Egyháznak nincs arra vonatkozólag semmiféle irányelve vagy rendelete, hogy egy szcientológus milyen politikai párthoz tartozhat vagy nem tartozhat. Ez a szcientológusok magánügye.

Sok szcientológus foglalkozik társadalmi és humanitárius célokkal a világ minden táján vallási meggyőződésből, ennélfogva, saját választásukból, jótékony, sporttal kapcsolatos, kulturális és politikai csoportokban tevékenykednek.

Sok szcientológus olyan csoportokat támogat, amelyeket maga a Szcientológia Egyház is támogat, többek között a drogmegelőzés, emberi jogok, vagy a pszichiátriai törvénysértések áldozatainak nyújtott segítség területén.

Mondj nemet az emberek meggyőződésébe beszivárgó parancsuralmi kémkedésre

A Szcientológia Egyház nem tolerálja az olyan emberek megnyilvánulásait – nem számít, milyen párthoz, vagy társadalmi csoporthoz tartoznak –, akik ki akarnak rekeszteni másokat.

Ellenzi az emberek saját meggyőződésére vonatkozó boszorkánypereket, kémkedéseket, az állampolgári és emberi jogok vallásos hitüknek, vagy etnikai, kulturális, faji vagy egyéb hovatartozásuknak tulajdonítható megnyirbálását.

Az ilyenfajta magatartás egyszerűen parancsuralmi és megsérti a demokrácia alapjait, amelyek a szabadságra és az emberi jogokra épülnek. Megszegi az ország alkotmányát, csakúgy, mint az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.

A Szcientológia Egyház felvette a kapcsolatot a Kalózpárttal, hogy tisztázza a tényeket, hiszen a puhány egyéni Kalózpárt-tagok reakciói láthatóan a Kalózpárt vezetőit is megsértik.

A Szcientológia Egyház 40 éve létezik Németországban. 10 független Szcientológia Egyház és   Németország-szerte számos misszió létezik, amelyekben mintegy 12 000 hívő gyakorolja békében a vallását.

A németországi Szcientológia Egyház nevében.

Juerg Stettler, sajtószóvivő,
0049 178 5456300,
e-mail cím: jstettler@gmx.de

Címkék: szcientológia Egyház politika kalózpárt

Megjelenés ideje: 2011-12-05 14:12:51

Beküldte: F. Krisztina

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.