CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » Szcientológusok példamutató segítségnyújtása

Szcientológusok példamutató segítségnyújtása

A Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálata, valamint a MÁV decemberi véradási kampányából a szcientológusok is kivették részüket.

2011. december 9-én ismét a Nyugati pályaudvar szépen felújított Királyi várójában adtak vért azok, akik ilyen módon távolból és ismeretlenül segítenek a kórházakban rászorulóknak.

Amellett, hogy ez a MÁV dolgozók véradó napja is volt, a Királyi váróba most is mindenkit szívesen vártak a profi véradás szervezők és a Véradó Szolgálat biztos kezű és barátságos dolgozói.

A Szcientológia önkéntes lelkészek ebben az évben már harmadjára szólították fel a Szcientológia Egyház híveit véradásra, mert bár céljuk a teljes szellemi szabadság, de nagyon is komolyan veszik az emberek testi egészségét. Léteznek olyan vallások, melyben a vérátömlesztés hitelvekbe ütközik, e modern vallást azonban nem jellemzik efféle megkötöttségek, sőt tagjaik számára kifejezetten ajánlják embertársaik segítését véradással is, hiszen L. Ron Hubbard, az egyház alapítója a következőt írta: „A boldogsághoz vezető út megköveteli, hogy jó példát mutassunk másoknak.”

Az önkéntes lelkészek azzal is segítettek a szervezőknek, hogy egy Önkéntes lelkész vállalta fel az ajándékok kiosztását, ami némileg enyhített a vérellátók nagy mennyiségű adminisztrációs terheit.

Bár nem ez vezérli őket, azért jól eset számukra, amit a Vérellátó munkatársa mondott, miszerint „nagyon dicséretes, hogy az egyház rendszeresen részt vesz a véradásban”.

Forrás: MTI

Címkék: L. Ron Hubbard szcientológia Önkéntes véradás

Megjelenés ideje: 2011-12-14 16:40:22

Beküldte: F. Krisztina

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.