CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » Földünk legértékesebb kincse

Földünk legértékesebb kincse

A környezettudatos életmód egyre nagyobb hangsúlyt kap, melynek egyik leglelkesebb közvetítői a különböző szervezetek, melyek azon igyekeznek, hogy minél több emberhez eljuttassák azokat az információkat, amelyek a természeti kincsek megőrzéséhez elengedhetetlenek. Az egyik ilyen kincs az édesvíz, mely egyre jobban fogy, a minősége pedig rohamosan csökken. Amellett, hogy a felhasznált mennyiség csökkentésére törekednünk kell, a minőségén is egyre égetőbb javítani, amit legalább otthon, a háztartásunkban érdemes megtenni. De mi is a baj a csapvízzel?

Az ember sokszor úgy érzi, saját otthonában semmi baj nem érheti. Azonban rengeteg veszélynek lehetünk kitéve már az által is, ha a lakásunkban elérhető víz minősége leromlik, és még csak nem is tájékozódunk erről. Árulkodó lehet a víz zavarossága, kellemetlen szaga, és íze is. Ezeket rendszerint a tisztításhoz használt klór okozza, valamint az egyéb káros anyagok: a gyógyszerszármazékok, egyéb kemikáliák és fémszármazékok, melyeket könnyedén észlelhetünk a víz ízén is. Manapság már egészen egyszerűen meg lehet mérni a vizet alkotó elemek, esetleges vegyületek arányát, amely segít a tájékozódásban, és a megoldások keresésében. Felettébb fontos ez, hiszen ha ezen anyagok koncentrációja magas, akkor kívül-belül szennyezzük magunkat. Mindennapos tevékenységeink során bele sem gondolunk a hatásba: ugyanazzal a vízzel főzünk, abban fürdünk, és ennek a víznek a gőzét lélegezzük be fürdéskor is. Ez által szervezetünket terheljük, hiszen a kemikáliák, és egyéb, már említett származékok még a bőrön keresztül is bejutnak, így a veszély csak fokozódik.

Hogy ezen problémákra megoldást kaphassunk, érdemes ellátogatni a www.vizbaratok.hu oldalra, ahol tájékozódhatunk azon víztisztító készülékekről, amelyek hosszú távon könnyítik meg az életet, és segítenek a víz minőségének helyreállításában. Használatuk során kiszűrődnek a veszélyes anyagok, azonban nem kell attól tartani, hogy steril, desztillált vízhez hasonlót fogunk kapni. Köztudott, hogy a víz tartalmaz olyan ásványi sókat, kalciumot, magnéziumot, amelyek elengedhetetlenek az élő szervezet számára. A víztisztítók használatakor azonban biztosak lehetünk abban, hogy ezeket a fontos anyagokat ugyanúgy elérhetjük továbbra is a vízből, mint eddig, csupán az lesz a különbség, hogy többé nem kell félnünk attól, hogy többet ártunk a szervezetünknek, mint használunk.

Címkék: víz csapvízzel klór vizbaratok

Megjelenés ideje: 2011-12-22 10:58:19

Beküldte: Farkas Tamás

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.