CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Oktatás, művészet, kultúra » Szcientológusok a vallásszabadságért és az emberi jogokért

Szcientológusok a vallásszabadságért és az emberi jogokért

A Hamburgi Szcientológia Egyház 2012. január 21-én nyitotta meg új épületének kapuit a nagyközönség számára Németországban. A megnyitót megelőzően a világ számos országából érkező szcientológus hívők egy békés meneten vettek részt a vallásszabadságért. A némán haladó sor élén egy transzparens hirdette a menet célját: „A vallásszabadságért és az emberi jogokért”. L. Ron Hubbard követői az eső ellenére is kitartóan haladtak a különböző nemzeti lobogók alatt, hiszen e nemes dolog érdekében többek között olyan országokból is csatlakoztak hívők mint Olaszország, Mexikó, Csehország, Törökország, Svájc, Svédország, Dánia és Magyarország.

Németországban alapvetően létezik a vallásszabadság, ennek ellenére számos vallás működése egyesületi formára van korlátozva. Ilyen keretek között működnek, már több évtizede, a Szcientológia Egyházak is az országban, noha vallásos jóhiszeműségét és tevékenységét már 40 esetben elismerték a német bíróságok.

A menet nemzetközi összetétele túlmutatott az aktuális németországi vallásügyi helyzeten, hiszen a szótlanságában is sokatmondó felvonulás résztvevői kiálltak mindazokért akiknek vallási, vagy emberi jogai sérülnek, a világ bármely részén legyenek is. Valamint szolidaritást vállaltak mindazon személyekkel, csoportokkal és szervezetekkel, amelyek az alapvető emberi jogokat, illetve a vallásszabadságot szívügyüknek tartják.

Címkék: L. Ron Hubbard szcientológia Emberi Jogok vallásszabadság

Megjelenés ideje: 2012-01-25 20:15:01

Beküldte: atanáz

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.