CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Életmód, egészség, szépségápolás » Mi az a ginkgo biloba?

Mi az a ginkgo biloba?

"A ginkgo biloba nevével már biztosan találkoztunk bizonyos agyserkentő italok címkéjén, de a levelek kivonatát már önállóan is lehet kapni, mint egyfajta agytonizáló. Bár a ginkgo bilobától nem leszel okosabb, mivel közvetlenül nem fokozza az agy teljesítményét, viszont a levelek kivonata által az agy több tápanyagot és oxigént képes felvenni és fokozható benne a véráramlás is.
A világ egyik legérdekesebb fája a ginkgo biloba, ami akár 1000 évig is elélhet, így ezek a legidősebb fák a Földön. A fa akár 120 méter magasra is megnőhet és jórészt Koreában, Kínában és Franciaországban, valamint az Egyesült Államok keleti és déli részén találkozhatunk vele. A fa páfrányfenyőként is ismert. A leggyakrabban használt és kutatott gyógynövény a ginkgo biloba.
A ginkgo bilobát már több mint 5000 éve a kínai orvoslásban előszeretettel használják. Jellemzően a leveleiből nyerik ki a hatóanyagot, de vannak olyan esetek is, mikor a dióját használják fel.
Bizonyított, hogy a ginkgo biloba segítségével hatékonyan kezelhető az Alzheimer-kór, a glaukóma és az életkorral járó kognitív hanyatlás is. A ginkgo biloba legismertebb tulajdonsága, hogy javítja a memóriát. Arra is használják, hogy növelje a vér áramlását az egész szervezetben és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt is igen előnyös.
"

Címkék: ginkgo biloba agy Alzheimer

Megjelenés ideje: 2013-02-06 00:40:29

Beküldte: Schmitt Angéla

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.