CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Hírek » Békét hoz-e 2014?

Békét hoz-e 2014?

Tudta, hogy minden év első napja a béke jegyében telik? VI. Pál pápa 1968-as kezdeményezésére január elsejét a béke napjává nyilvánították, így minden évet az emberiségnek ezzel az ősrégi vágyálmával indítunk mintegy figyelmeztetésként, hogy az előttünk álló évben törekedjünk arra, hogy békében éljünk önmagunkkal, az emberekkel és a világgal.

De életünk során megtalálhatjuk-e a békét? Az érzést, ami nem hasonlítható össze semmivel. Belső nyugalom, csendesség, ami egyetértést és együttélést is magába foglal. Ez az érzés lehet a saját személyes élményünk és lehet azzal kapcsolatos is, ami a világban körülvesz minket. Nem tartalmazza a zaklatottságot, a viszálykodást, a szomorúságot, a bűnözést és a háborút. 

Mik is tudják ezt az áhított lelki állapotot biztosítani nekünk? Hogyan leljünk rá a bizalomra önmagunk és egymás iránt, ami az erejét adja a civilizációnak? Honnan tudjuk, mit kell tennünk, mint egyén azért, hogy békében és boldogan éljünk önmagunkkal és másokkal? Régi kérdés ez, hiszen a történelem tele van az emberek folyamatos harcaival, háborúival. De eljött egy nap, amikor 1948. december 10-én az ENSZ elfogadta az emberi jogokat érintő legáltalánosabb dokumentumot a világon, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Ezen jogok betartása az az út, amely egy békés és stabil társadalomhoz és világhoz vezet. 

Azóta nagyon sok emberi jogi harcos küzdött ezekért a jogokért, mint pl. a nemrég elhunyt Nelson Mandela. A Nyilatkozatban foglaltakat támogatta L. Ron Hubbard is, aki a 20. század legjelentősebb vallásának, a Szcientológiának alapítója. Eszméi fektették le az Együtt az emberi jogokért mozgalmát, amelynek tagjai ma felszólalnak minden ember jogaiért, követve Hubbard azon gondolatát, hogy „Azon a napon, amikor teljesen megbízhatunk egymásban, béke lesz a Földön.” A mozgalom mára már több millió emberhez juttatta el az emberi jogokat füzetek és társadalmi célú hirdetések formájában. 

Az emberi jogok mindenki számára elérhetőek. Tehát van, amit tehetünk azért, hogy békét találjunk: ismerjük meg az Emberi jogokat és terjesszük!

További információt itt talál:
hu.humanrights.com
hu.youthforhumanrights.org

Címkék: L. Ron Hubbard bűnözés béke VI. Pál pápa Együtt az emberi jogokért

Megjelenés ideje: 2014-01-08 10:48:13

Beküldte: Asi

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.