CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Informatika, számítástechnika » A nagyok egyre nagyobbak lesznek - PC gyártási tenderek 2014

A nagyok egyre nagyobbak lesznek - PC gyártási tenderek 2014

A harmadik negyedévben is csökkentek a számítógép-eladások, az IDC számai alapján 1,7 százalékkal 78,5 millióra, a nagy konkurens piackutató cég, a Gartner szerint 0,5 százalékkal 79,4 millió darabra csökkentek az egy évvel korábbi szintről a PC-eladások.
Az egyik érdekes trend, hogy mindkét piackutató számai alapján azEgyesült Államokban és Nyugat-Európában is emelkednek az eladások, miközben Ázsiában, és azon belül is a hatalmas kínai piacon egyre kevesebb PC-t adnak el.
Az Egyesült Államokban 4,3 százalékkal nőttek az eladások, elsősorban azért, mert a vállalatok a válság alatt elhalasztották a költéseiket, most azonban részben a régebbi gépeket cserélik le, másrészt a foglalkoztatás emelkedésével az új alkalmazottaknak is új gépeket vásárolnak.
A mások fontos trend, hogy a nagy gyártók eladásai nőnek, miközben a kisebb gyártók egyre inkább kiszorulnak a piacról. Az 5 legnagyobb gyártó értékesítése most először a globális eladások kétharmadát adják...
Az IDC és a Gartner számai alapján is a Lenovo maradt a világ legnagyobb számítógépgyártója, a globális eladások közel ötödét a kínai gyártó adja. A Hewlett-Packard 18-19 százalékos részesedéssel a második, Dell pedig 13 százalékkal a harmadik helyen áll.
Az IDC-nél most először az Apple lett a világ ötödik legnagyobb PC-gyártója, a Gartnernél azonban az eltérő metodológia miatt (ők a Windows operációs rendszert futtató tabletek eladásait is mérik) még mindig az Asus az ötödik legnagyobb PC-gyártó. Az Apple sikerét az IDC szerint az hozta meg, hogy több országban csökkentette az árait, és elsősorban a fejlett piacokon növelte az eladásokat, így az elmúlt negyedévekben folyamatosan piaci részesedést szerzett.
Az IDC szerint az első 5: Lenovo , Hewlett-Packard, Dell , Acer , Apple.
A Gartner szerint az első 5: Lenovo laptop , Hewlett-Packard laptop , Dell laptopAcer laptop , Asus laptop .

Címkék: dell lenovo Asus PC Acer

Megjelenés ideje: 2014-10-29 16:53:25

Beküldte: Laptop-ker

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.