CikkCakk.Com cikkek

Kezdőlap » Üzlet, vállalkozás » Mi az esővízgyűjtés szerepe?

Mi az esővízgyűjtés szerepe?

A csapadékvíz elvezetésének és otthoni felhasználásának már nagy múltja van tőlünk nyugatra, azonban hazánkban még nagyon kevés háztartás tudja kihasználni az ebben rejlő előnyöket. Pedig számtalan előnye van annak, ha a természetből gyűjtött vizet saját célra is felhasználjuk. Locsolásra, kültéri takarításra, autómosásra, vagy egy kerti tó táplálására is alkalmas a megoldás, de szűrés esetén akár a mosás, valamint a wc öblítés is megvalósítható így. Ezzel jelentős költséget lehet megtakarítani éves szinten és fenntarthatóbbá válik az élet is.

Mi a csapadékvíz elvezetésének az alapja?
A csapadékvíz megfelelő elvezetése és újrahasznosítása egy egyszerű elméleten alapul, ám a kivitelezés pontos mérnöki tervezést és professzionális megvalósítást igényel. Továbbá van néhány olyan szempont, ami akár el is lehetetleníti a működését, és ha ezekkel nem vagyunk tisztában, könnyen kidobott pénzzé válik a befektetés. Központi egységét a rendszernek az esővízgyűjtő tartály képzi, amely jellemzően a földbe süllyesztve, vagy a pincébe kerül beépítésre. Az igazi kihívás ott kezdődik, hogy milyen útvonalakon és szűrések mellett tud eljutni a csapadék ide. A csapadékvíz elveztéséhez használhatunk modern szikkasztó alagutat, amelyet könnyű telepíteni. Figyelembe kell venni a helyi sajátosságokat, az ingatlan alakját és környezetét, illetve az esetleges szennyeződési lehetőségeket. Tipikusan ilyenek például a fák levelei, madarak ürülékei, vagy egy közelben található gyárból érkező vegyi anyagok.

Címkék: csapadékvíz

Megjelenés ideje: 2020-08-10 14:41:48

Beküldte: Nagy Ernő

Webdesign service by Sarkis. Outsourcing by FreelanceWebmarket.

Az oldalon a Google Adsense hirdetési rendszer keretében reklámokat jelenítünk meg. A rendszer ezen vagy más webhelyen végzett látogatásokkal kapcsolatos adatokat gyűjt az oldal felhasználóiról azért, hogy ne zavaró, hanem a látogatókat érdeklő reklámok jelenjenek meg az oldalon. Ezen adatok köréről, illetve felhasználási módjáról kérem olvassa el a Google Adatvédelmi irányelveit.